poniedziałek, 8 listopada 2010

Parówki po wietnamsku z pikantnym S.O.Sem

 SKŁADNIKI:
  • 2 parówki (najlepiej berlinki)
  • 4 arkusze papieru ryżowego Tao Tao
  • 1 łyżka sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka pasty chili lub sambala oelek
  • olej
  • Jako dodatki: chlebek z masłem, pomidor, szczypior
PRZYGOTOWANIE:
Na każdą parówkę potrzebne są dwa arkusze papieru ryżowego Tao Tao o średnicy 16 cm. Trzeba go przygotować, zanurzając na chwilę w talerzu z wodą. Dwa miękkie arkusze kłaść obok siebie (tak by lekko zachodziły na siebie) i zawinąć parówkę jak sajgonkę. Tak przygotowane parówki smażyć na rozgrzanym oleju, by lekko się zezłociły. Podawać z sosem przygotowanym z sosu sojowego, pasty chili i majonezu w proporcjach 1:1:1. Oraz z ulubionym pieczywem (u mnie był to chleb upieczony wg tego przepisu).



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękujemy za wizytę na blogu!
    Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)