wtorek, 4 stycznia 2011

Sałatka paprykowa 4 kolory

SKŁADNIKI:
  • 3 średnie, żółte papryki
  • kilka kawałów papryki czerwonej konserwowej
  • 1 cebulka biała
  • 1 cebulka czerwona
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, szczypta cukru do smaku
  • posiekana natka pietruszki (ok. 1 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Na oleju podsmażyć cebulkę białą, dodać pokrojona w paski paprykę żółta, dusić (podlewając wodą w razie potrzeby) ok. 30 minut, do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, przestudzić. Wymieszać z pokrojoną w paski konserwową papryką , czerwoną cebulka i natką.Doprawić szczypta cukru. Podawać od razu, schłodzoną lub następnego dnia. Pysznie smakuje jako dodatek do klopsików z mięsa mielonego lub sałatka w hamburgerach czy tortillach.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)