piątek, 6 maja 2011

Kwaśny śledzik w oleju z ogórkiem małosolnym, grzybkami i cebulą

SKŁADNIKI:
  • 3 podwójne filety marynowanego śledzia
  • 2 ogórki małosolne
  • 20 małych marynowanych grzybków
  • (np rydze, podgrzybki)
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • 1/3 szklanki oleju Wielkopolskiego
PRZYGOTOWANIE:
Filety śledziowe opłukać zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na paski. Cebule i ogórki pokroić w kostkę. Małe grzybki można pozostawić w całości, a większe pokroić. Składniki umieścić warstwowo na półmisku, podsypując listkami tymianku. Zalać olejem. Podawać z pieczywem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wizytę na blogu!
Jeśli komentujesz, korzystając z opcji "anonimowy", prosimy napisz w komentarzu nick lub swoje imię ;)